Vinbloggen

Linda Forssell botaniserar bland ädla druvor
Header

Mors egen dag

11.05.2012 09:50 | Skriven av Linda Forssell i Högtider

Vart man än vänder blicken dessa dagar ser man reklamer och tips om bubbel med hänvisning till morsdag. Ni som tröttnat redan kan klicka er vidare, för jag är inte ett dyft bättre än de andra recensenterna. Men det finns ju en orsak – rödvin på frukostbrickan fungerar varken ihop med de pocherade äggen eller med socialmyndigheterna.

Eftersom vi ännu har vappens mousserande (som förvisso passar bra in även i detta sammanhang, om det råkade bli nånting över) i färskt minne, ska jag utöka förslagen med några rosa drycker:

 

Fresita, 9,98 € är ett chilenskt mousserande vin som fått en infusion av  färska små jordgubbar från foten av Anderna. Huvuddruvan är muscat, och smaken är enkelt sommarsöt och frisk. Om mor vanligtvis gillar cider mer än vin kan detta vara ett festligt alternativ.

Las Moras Rosé Shiraz Viognier, 9,89 €, från Argentinska Tulum-dalen, bjuder med sin skojiga druvblend på en torr och syrlig men mycket bärig smak med generösa toner av jordgubbe, körsbär och lite hallon.

Taittinger Brut Prestige Rosé, 53,90 €, korkar man om man riktigt vill skämma bort mor i huset – eller sig själv. Denna underbara, vackra laxröda champagne görs av det tredje äldsta, och ännu privatägda champagnehuset Taittinger, grundat 1734. Smaken är lång, mycket torr, elegant och lätt rostad med inslag av citrus, tranbär och hallon.

 

 

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.