Vinbloggen

Linda Forssell botaniserar bland ädla druvor
Header

Hipstervinet

15.06.2012 11:28 | Skriven av Linda Forssell i Vita viner

För att vara amerikansk medborgare har jag oförlåtligt dålig koll på vinerna som kommer därifrån. Jag trodde till exempel länge att det huvudsakligen producerades vin i Kalifornien, och i obetydlig skala även i en handfull delstater till, och så var det inget mer med det. I skrivande stund vet jag bättre, och kan berätta att det faktiskt förekommer kommersiell druvodling i precis alla 50 delstater. Alkos utbud är ändå inte särskilt experimentellt lagt, och vi får nöja oss med de kändaste ursprungsadresserna. Idag valde jag ett från Oregon.

Rainstorm Pinot Gris, 13,98 €, är en uppfriskande nyhet från svala och något regniga Oregon, norr om Kalifornien. Druvorna handplockas i dalarna Willamette och Umqua, och ger ett läskande syrligt och torrt vitt vin med äppel-, päron-, citrus- och lite pikanta mangotoner och dröjande eftersmak. Prova till grillad sik och matiga sallader, eller till asiatiskt inspirerad mat. Plus i kanten för de skojiga hipstervibbarna på både etiketten och hemsidan!

 

PS: Förresten, ni har väl inte missat kultfilmen från 2004, Sideways? Om ni av någon anledning missat den, och är intresserade av Pinot Noir och kalifornisk vinodling har ni härmed funnit program för en regnig dag – hyr den!

 

 

 

 

 

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.