Vinbloggen

Linda Forssell botaniserar bland ädla druvor
Header

Fredagsfisken

21.03.2013 20:04 | Skriven av Linda Forssell i Högtider | Vita viner

Vi fortsätter på förra veckans påsktema, men lämnar nu lammtjatet bakom oss och går vidare till statisterna på buffén. På långfredagen är det många som äter fisk, och den återkommer i varierande form också under resten av helgen. Här är några fiskviner jag gillar:

Arla bjuder på receptinspiration!

Cono Sur Visión Single Vineyard Riesling för 12,99 € är en stilig chilenare som går hand i hand med ett blandat påskbord, och passar särskilt bra till rökt fisk och rom. Ni hittar aromer av citron, gröna äppel, svag petroleum och lite persika – en stram, personlig helhet med saftiga syror och lång eftersmak.

Raimat Castell de Raimat Chardonnay är för sina blygsamma 9,99 € ett mångsidigt all-round vin, även efter påsk. Ett spanskt vin i modern stil – ingen ek, men en lätt druvtypisk smörighet, en bred och fruktig smak av grape och lite aprikos. Utmärkt till smakrika fiskrätter, men också till ljust kött och krämiga soppor.

 

Vill ni ha fler tips kan ni klicka er tillbaka i tiden till fjolårets påskinlägg här på bloggen, de håller ännu måttet vågar jag påstå. Nästa vecka tar vi en slutspurt och en titt på efterättsutbudet – både bubbel och sötma utlovas då!

 

 

 

 

 

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.

Ett svar

  • Loke says:

    Gillar din din beskrivning ”svag petroleum” och i så fall håller jag med dig att det passar till rökt fisk. Om det gäller varmrökt fisk föredrar jag faktiskt öl eller ett kraftigt ”rödtjut”.
    Kallrökt fisk däremot tackar inte nej till en Fino.