Vinbloggen

Linda Forssell botaniserar bland ädla druvor
Header

Lycka i ett glas

07.03.2013 20:13 | Skriven av Linda Forssell i Vita viner

Den där speciella platsen i mitt hjärta reserverad för krispiga rieslingar har rätt länge varit fylld av Kung Fu Girl, en saftig och häftig sak från USA – men igår puttades hon oväntat ner från tronen av en Österrikare, och det mit Schwung!

Har ni inte ännu stiftat bekantskap med Bründlmayer Riesling Steinmassel är det hög tid. Förvisso känns det nog då tjugolappen (19,89 € för att vara noga) lämnar plånboken, men när det gäller de flesta österrikiska viner har jag konstaterat att det bara gäller att snällt svälja förtreten och istället njuta av smakupplevelsen.  Honungslena, fruktiga aromer svirvlar runt i glaset tillsammans med syrligt, på snudd till spritsigt äppel och strama mineraler, och strålar samman i perfekt harmoni som bara fortsätter och fortsätter. Ni får förlåta min smått euforiska text nu, men jag skojar inte – ett skönare vitt får man verkligen söka efter! Vi råkade matcha det till sushi, och stornjöt av kombinationen, men också skaldjur, sallader, kyckling och vit fisk torde passa riktigt bra till.

Det enda jag har att invända emot är den småtråkiga etiketten. Men här kommer det gamla talesättet om hunden och håren väl till pass, för tydligen har pengarna satsats på innehållet istället för utseendet, och bra så.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.

2 svar

  • Loke says:

    Frågan är, varför skall det vara så svårt för de flesta människor att skiljas från 20-lappen för ett hyfsat vin på Alko när man glatt spenderar mera för vilken sopa till vin som helst på restaurangen?
    Jag skall för övrigt lyda ditt råd.