Vinbloggen

Linda Forssell botaniserar bland ädla druvor
Header

Rött och vitt som hand i hanske

28.07.2012 10:44 | Skriven av Linda Forssell i Högtider | Vita viner

Den 21:a juli kände jag ett stygn i hjärtat då jag insåg att kräftsäsongen inletts. Visst är det övervägande positivt med dessa små illröda krabater, men samtidigt är det ju onekligen en subtil påminnelse om att kvällarna blir allt mörkare och hösten är i antågande. Nåväl, det kommer flere somrar, och det gäller att ta tillvara på de små sakerna i livet – och dehär små röda insekterna kvalificerar sig utan tvivel i den kategorin.

 

Förutom rostbröd, dill, smör samt eventuellt en citronklyfta hör till mitt kräftbord ett gott vitt vin. Många föredrar öl och nubbe, men personligen tycker jag att en lagom avkyld riesling är svårslagen. Här följer två förslag på passande kompanjoner:

– Thorn-Clarke Mount Crawford Single Vineyard Riesling, 13, 89 € från australiensiska Eden Valley bjuder på  inslag av lime och grape, en ihållande och uppfriskande syrlig eftersmak. Passar fint också med ostron och musslor.

– Petit Bourgois Sauvignon, 10,98 € från franska Loire-dalen, är en karakteristisk Sauvignon Blanc med aromatiska drag av nässlor och krusbär, mycket frukt men även tillräckligt med syra för att ackompanjera både kräftor och getosträtter.

 

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.

Ett svar