Vinbloggen

Linda Forssell botaniserar bland ädla druvor
Header

Bästa bubblet inför det nya året

30.12.2012 21:00 | Skriven av Linda Forssell i Högtider

Idag hivade vi med gemensamma krafter det barrande graneländet över balkongsräcket, totaldemolerade pepparkakshuset till efterrätten och röjde i största allmänhet väg för det nya året. Nyårsfirandet bjuder som bekant på mer valfrihet gällande vad som bjuds, än både jul och påsk där skinkan och lammet traditionellt står utom all konkurrens. Därför ska jag inte tipsa er om viner idag, utan hålla mig till en av de största gemensamma nämnarna bland alla förväntansfulla firare – bubblet.

 

Sumarroca Gran Reserva Brut Nature, 11,30 €, är en fräsch cava från en modern spansk producent. Pigg citrussyra och lite äppeltoner i samklang med en torr och ganska lätt framtoning gör detta till en perfekt välkomstdryck när gästerna anländer.

– bland nyheterna på Alkos hyllor hittar man en italiensk, vackert laxröd Barone Pizzini Franciacorta Rosé, 28,70€.  Franciacorta är ett bubbel från Lombardiet, och sägs ha mest likheter med Champagne av alla italienska motsvarigheter. Smaken är elegant torr och fyllig, med lite strama toner av lingon. Ett fynd i sin kategori!

Mumm Cordon Rouge Brut, 41,50 €, är kanske bekant från Formel 1 -prispallarna. En pålitlig non-vintage champagne, som varit sin stil trogen ända sedan 1800-talet. Torr i smaken, med mogen frukt, varma croissant-aromer och balanserade syror. Tack vare sin fyllighet går det bra att servera denna till maten om det vankas till exempel fisk eller skaldjur.

Råkar nu inga av dessa falla er på läppen föreslår jag att ni klickar er lite bakåt i tiden och kollar upp Valborgsinlägget, där jag listar ytterligare några prisvärda godingar. Annars ska ni ha en riktigt skoj nyårsafton, akta era ögon och ge varandra en stor kram!

 

(Bild från Smash Materials)

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.